Hilma-uudistus

 

Hilma eli valtion hankintailmoitukset.fi-palvelu uudistettiin vuonna 2019 palvelemaan eri käyttäjäryhmiä entistä paremmin. Uusi Hilma otettiin käyttöön vuoden 2020 alussa.

Hilmassa ilmoitettujen hankintojen arvo on noin 35 miljardia. Sivusto rakennettiin nykypäivän tarpeita vastaavaksi tukemaan markkinoiden toimintaa ja helpottamaan julkisten hankintojen parissa tehtävää työtä. Projektin vetovastuu oli Hanselilla, ja uudistustyöhön osallistuivat myös työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö ja useat muut toimijat.

Ohjenuorana uudistuksessa olivat avoimuuden lisääminen, käyttäjälähtöisyys sekä jatkuva kehitys. Aikaisemmin lähinnä ilmoituskanavana toiminut Hilma huomioi uudessa muodossaan tarjoajat, eri yhteistyökumppanit sekä palvelua satunnaisemmin tarvitsevat hankintojen ilmoittajat aiempaa kattavammin. Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden tilata ilmoituksia itseä kiinnostavista hankinnoista, ja esimerkiksi jälki-ilmoitusten teko on aiempaa sujuvampaa. Uusi Hilma on veloitukseton ja avoimesti kaikkien hankintayksiköiden käytössä.

 

title-icon

Kehityspäällikkö:
Timo Rantanen
timo.rantanen@hansel.fi

Neuvotteleva virkamies:
Arja Terho
arja.terho@vm.fi

Kysy lisää