Liittyvät projektit

Handi-ohjelmaan liittyy alaprojektien lisäksi lukuisia muita projekteja, joihin hankintojen digitalisoinnilla on liityntäkohtia. Näiden etenemistä seurataan Handin puitteissa. Myös Handin etenemisestä raportoidaan liityntäprojekteille sujuvan yhteistyön varmistamiseksi.

Hankintaprosessi

Valtiokonttori on ottanut omistajuuden yhtenäisen hankintaprosessin luomisesta ja kehittämisestä keväällä 2017. Myös Handissa on olennaista tarkastella hankintaprosessia päästä päähän. Valtion palvelutarjoajista Hanselilla on suurempi rooli prosessin alkuvaiheessa (“tarpeesta sopimukseen”) ja Palkeilla loppuvaiheessa (“tilauksesta maksuun”). Koko prosessia johdetaan kuitenkin kokonaisuutena.

Lisätietoja: Hankintaprosessin omistaja Keijo Kettunen, Valtiokonttori

Ohjelmistorobotiikka

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet on tehostanut toimintaansa hyödyntämällä prosesseissaan ennakkoluulottomasti ohjelmistorobotiikkaa. Samaa teknologiaa voidaan hyödyntää useassa hankintaprosessin kohdassa. Ohjelmistorobotiikan investoinnit ovat kevyempiä kuin perinteiset sovellusinvestoinnit, ja kehittyvä tekniikka tukee valtionhallinnon järjestelmäarkkitehtuuria.

Ohjelmistorobotiikan käyttöönottoprojekti päättyy syksyllä 2017. Projekti on todistanut ohjelmistorobotiikan käytettävyyden ja sen, että tavoitellut hyödyt on mahdollista tulevina vuosina saavuttaa. Palkeiden projektin kokemuksia voidaan hyödyntää sateenvarjona muiden organisaatioiden robotiikkahankkeille.

Lisätietoja: KehitysjohtajaHelena Lappalainen, Palkeet

LKP-tiliuudistus

Uuden Handi-järjestelmän myötä tilattavat tuotteet on kiinnitettävä yksiselitteisesti yhdelle lkp-tilille. Tämän vuoksi tilikartassa joiltakin osin ollut mahdollisuus käyttää vaihtoehtoisia tilejä poistuu. Samalla päästään yhtenäiseen tilikarttaan, minkä avulla raportointikin saadaan yksiselitteisemmäksi, ja yksinkertaistamisen myötä tehostetaan osaltaan tiliöintiprosessia. Laskutus ja laskujen käsittely nopeutuu, kun prosesseja saadaan automatisoitua. Uudistettu tilikartta otetaan käyttöön vuoden 2017 lopussa (mahdolliset välttämättömät siirtymäajat huomioidaan).

Lisätietoja: Projektipäällikkö  Juho Ajo, Valtiokonttori

Hankintoja kehitetään yhteistyössä.

Ohjelmapäällikkö:
Seija Friman, Valtiokonttori
seija.friman@valtiokonttori.fi

Kysy lisää

Upcoming Events

maalis
9
pe
09:00 Avoimen hallinnon treffit
Avoimen hallinnon treffit
maalis 9 @ 09:00 – 12:00
Tutkihankintoja.fi on esillä Avoimen hallinnon treffeillä valtiovarainministeriössä. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jäätelölle.
maalis
27
ti
13:00 Työpaja: Handi-palvelu
Työpaja: Handi-palvelu
maalis 27 @ 13:00 – 16:00
Ohjelma: (tarkentuu) klo 13.00 Tilannekatsaus ohjelman toteutukseen Seija Friman, Valtiokonttori Aiheen alustus Kahvitauko Työpaja aiheeseen liittyen klo 16.00 Tilaisuus päättyy Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen osallistujavirastojen aktiivisille asiantuntijoille (hankintatoimi, talous, johto). Ilmoittaudu työpajaan viimeistään perjantaina 23.3. webropolin kautta. Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen asiantuntijoille osallistujavirastojen hankintatoimesta, taloushallinnosta ja johdosta. Työpaja pidetään tuttuun tapaan valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa, auditorio Pajassa (Mariankatu Read More
huhti
11
ke
09:00 Keväthumaus
Keväthumaus
huhti 11 @ 09:00 – 17:00
Handi on esillä myös digitalisaation huipputapahtumassa Keväthumauksessa, joka järjestetään huhtikuussa kolmatta kertaa. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: Keväthumaus.fi.
huhti
20
pe
09:00 Handi-työpaja
Handi-työpaja
huhti 20 @ 09:00 – 12:00
Ohjelma: (tarkentuu) klo 9.00 Tilannekatsaus ohjelman toteutukseen Seija Friman, Valtiokonttori Aiheen alustus Kahvitauko Työpaja aiheeseen liittyen klo 12.00 Tilaisuus päättyy Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen osallistujavirastojen aktiivisille asiantuntijoille (hankintatoimi, talous, johto). Ilmoittaudu työpajaan viimeistään maanantaina 16.4. webropolin kautta. Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen asiantuntijoille osallistujavirastojen hankintatoimesta, taloushallinnosta ja johdosta. Työpaja pidetään tuttuun tapaan valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa, auditorio Pajassa (Mariankatu Read More
touko
8
ti
08:00 Valtio Expo
Valtio Expo
touko 8 @ 08:00 – 17:30
Vuoden suurin ja tärkein valtionhallinnon tapahtuma järjestetään jälleen 8.5.2018. Tapahtuman järjestää Valtiokonttori. Handi on mukana omalla ständillään. Virkistävät ja terveelliset tarjoilut löydät Handi-baarista ala-aulan ikkunan vierestä. Viime vuonna kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, joten ole nopea: Katso Valtio Expon ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.
touko
22
ti
13:00 Handi-työpaja
Handi-työpaja
touko 22 @ 13:00 – 16:00
Ohjelma: (tarkentuu) klo 13.00 Tilannekatsaus ohjelman toteutukseen Seija Friman, Valtiokonttori Aiheen alustus Kahvitauko Työpaja aiheeseen liittyen klo 16.00 Tilaisuus päättyy Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen osallistujavirastojen aktiivisille asiantuntijoille (hankintatoimi, talous, johto). Ilmoittaudu työpajaan viimeistään perjantaina 18.5. webropolin kautta. Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen asiantuntijoille osallistujavirastojen hankintatoimesta, taloushallinnosta ja johdosta. Työpaja pidetään tuttuun tapaan valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa, auditorio Pajassa (Mariankatu Read More
kesä
11
ma
13:00 Handi-työpaja
Handi-työpaja
kesä 11 @ 13:00 – 16:00
Ohjelma: (tarkentuu) klo 13.00 Tilannekatsaus ohjelman toteutukseen Seija Friman, Valtiokonttori Aiheen alustus Kahvitauko Työpaja aiheeseen liittyen klo 16.00 Tilaisuus päättyy Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen osallistujavirastojen aktiivisille asiantuntijoille (hankintatoimi, talous, johto). Ilmoittaudu työpajaan viimeistään keskiviikkona 6.6. webropolin kautta. Tilaisuus on tarkoitettu Handi-hankkeen asiantuntijoille osallistujavirastojen hankintatoimesta, taloushallinnosta ja johdosta. Työpaja pidetään tuttuun tapaan valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa, auditorio Pajassa (Mariankatu Read More