Tunnetko Hilman?

Onko Hilma tehokas, turvallinen, välittävä kumppanisi, jonka tarjoamiin palveluihin olet voinut luottaa? Vai oletko turhautunut Hilman pikkutarkkuuteen silloin, kun haluaisit edetä ripeästi hankkeessasi? Oletko saanut nyhdettyä Hilmasta haluamasi tiedon?

Jos Hilma ei ole sinulle tuttu, niin kurkista sivulle www.hankintailmoitukset.fi. Hilma on julkisten hankintojen sähköinen ilmoituskanava. Virastot, kunnat ja muut julkisella rahoituksella hankintoja tekevät toimijat ilmoittavat hankinnoistaan HILMAssa ainakin silloin, kun hankinnan arvo ylittää hankintalaissa määritellyt EU:n tai kansallisen kynnysarvon. Yrityksille HILMA tarjoaa tietoa meneillään olevista ja tulevista tarjouspyynnöistä.

Hilma tarjoaa lenkin hankintaketjussa, jonka tarkoituksena on tehostaa julkisten varojen käyttöä ja turvata yrityksille tasapuoliset mahdollisuudet tarjota palveluitaan tarjouskilpailuissa. Hilma välittää tietoa kaikissa EU-maissa toimiville yrityksille hankinnoistamme.

Haluatko kehittää Hilmaa?

Nykyinen Hilma- järjestelmä on otettu käyttöön vuonna 2007. Järjestelmää on päivitetty vuosien varrella, mutta se alkaa jo olla elinkaarensa päässä. Hilman käyttäjät ovat toivoneet helppokäyttöisempää ja selkeämpää käyttöliittymää sekä muita käyttäjien työtä sujuvoittavia toiminnallisuuksia.

Hilman uudistaminen on käynnistynyt. Tavoitteena on luoda avoin, välittävä, tehokas, turvallinen kumppani, joka toimii kuin ajatus. Onnistumme vain, jos tulet mukaan kertomaan ajatuksesi. Haemme osallistujia uuden Hilman kehitysryhmään. Toivomme mukaan erilaisia palvelun käyttäjiä: hankintojen tekijöitä kunnista, virastoista, maatalousyrityksistä ja järjestöistä sekä tavaroiden ja palveluiden toimittajia. Odotamme näkemyksiä myös hankintatiedoista lisäpalveluja toimittajille tuottavilta yrityksiltä.

Voit hakea ryhmään kertomalla päällimmäiset ajatuksesi siitä, miten Hilma-palvelua tulisi kehittää.

Hilmaa kehitetään valtionhallinnon Hankintojen digitalisointi -ohjelman (HANDI) puitteissa. HILMA- työpaja virastojen asiantuntijoille järjestetään 20.4.2018 klo 9-12.

 

Arja Terho on neuvotteleva virkamies valtiovarainministeriöstä, joka tavoittelee hallinnon sujuvuutta ja avoimuutta.

Twitter: @ArjaTerho