Uusittu Hilma palvelee entistä paremmin

Kokonaisvaltaisesti uudistettu hankintailmoitukset.fi eli Hilma ottaa tänään ensiaskeleensa. Aiemmin lähinnä ilmoituskanavana toiminut palvelu auttaa nyt tarjoajia löytämään julkisen sektorin kaupalliset mahdollisuudet ja helpottaa hankintoihin liittyvää työtä.

Hilmassa ilmoitettujen hankintojen arvo on n. 35 miljardia. Hilma eli hankintailmoitukset.fi uudistettiin tiiviissä yhteistyössä sen käyttäjien kanssa. Ohjenuorana uudistuksessa ovat olleet avoimuuden lisääminen, käyttäjälähtöisyys sekä jatkuva kehitys. Palvelu on veloitukseton ja avoimesti kaikkien käytössä.

Palvelu tukee tarjoajien työtä

Uusi hankintailmoitukset.fi palvelee tarjoajia tehokkaalla hakutoiminnolla ja hakuvahdeilla. Ilmoituksia voi tilata itseä kiinnostavista hankinnoista ja merkitä ilmoituksia suosikeiksi, jolloin käyttäjä saa tiedon niihin mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

Palvelu tukee myös hankintailmoituksen tekijöitä sekä satunnaisesti palvelua käyttäviä aiempaa kattavammin. Esimerkiksi valinta-apuri auttaa oikean lomakkeen löytämisessä. Väärät valinnat vähenevät, eikä palvelu salli väärin täytetyn ilmoituksen julkaisemista.

”Julkisten hankintojen hallinnollisen taakan kevenemisen lisäksi olen iloinen siitä, että tiedot ovat entistä paremmin hyödynnettävissä. Avoimien rajapintojen ansiosta tietoja voi käyttää tilastointiin ja analyysiin aiempaa helpommin, Arja Terho, Hilman uudistamisen ohjausryhmän puheenjohtaja kertoo.

Uusien toiminnallisuuksien hyödyntäminen ja hankintailmoituksen jättäminen vaativat rekisteröitymisen uudistettuun palveluun. Kaikki syyskuun 2018 jälkeen julkaistut ilmoitukset on siirretty automaattisesti palvelun uuteen versioon.

Anna palautetta!

Palautetta uudesta Hilmasta eli hankintailmoitukset.fi:stä voit antaa sivustolta löytyvällä palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen palaute@hankintailmoitukset.fi.

Hilma eli hankintailmoitukset.fi on sähköinen ilmoituskanava, jossa hankintayksiköt ilmoittavat julkisista hankinnoistaan. Yritykset saavat Hilmasta tietoa käynnissä olevista ja tulevista kilpailutuksista. Palvelun uudistaminen nykypäivän tarpeita vastaavaksi tukee markkinoiden toimintaa ja helpottaa julkisten hankintojen parissa tehtävää työtä. Projektin vetovastuu on Hanselilla, ja uudistustyöhön osallistuvat myös työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö ja useat muut toimijat.